В ОП пояснили, коли взяли на роботу чиновника часів Януковича Курдіновича і чому його призначили без конкурсу

Автори:
Олексій Ярмоленко, Марія Жартовська
Дата:
В ОП пояснили, коли взяли на роботу чиновника часів Януковича Курдіновича і чому його призначили без конкурсу

Сенько Олександр / УНІАН

В Офісі президента повідомили, що очільника Держкомтелерадіо часів Януковича Олександра Курдіновича призначили головою Служби з питань інформаційної політики з 1 липня 2020 року.

Про це йдеться у відповіді на запит «Бабеля».

Ця служба під керівництвом Курдіновича займається «експертно-аналітичним забезпеченням» виконання президентом інформаційної політики, зокрема і в регіонах, а також оцінкою загроз інформаційної безпеки України.

Окремо в ОП наголосили, що його посада не передбачає проведення конкурсу, а тому Курдіновича призначили без нього. Також там зазначили, що Офіс президента не має відношення до сторінки «Великого будівництва» у Facebook.

Водночас у попередній відповіді на запит «Бабеля» від 2 липня ОП вже повідомляв, що Курдінович працює головою Служби з питань інформаційної політики. Офіс також надав лист главам ОДА від 16 червня, в якому ще тоді просили погоджувати усі макети та білборди щодо програми «Велике будівництво» із Курдіновичем.

  • 2 липня стало відомо, що Олександр Курдінович, який у 2011—2014 роках керував Держкомітетом телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо), очолив Службу з питань інформаційної політики Офісу президента. Він займається комунікацією із регіонами, зокрема щодо інформаційної кампанії «Великого будівництва».
  • На роботу в Офіс президента Курдіновича привів радник глави ОП Михайло Подоляк. Подоляк розповів «Бабелю», що знайомий з Курдіновичем тільки по роботі, а підбираючи кадри, він орієнтується виключно на професійні якості. За словами Подоляка, в ОП Курдінович відповідає за те, щоб «сигнали по президентській вертикалі потрапляли в потрібні департаменти облдержадміністрацій». Простіше кажучи, Курдінович відповідає за роботу з регіонами.
  • 23 червня Володимир Зеленський постановив утворити Координаційну раду з реалізації програми «Велике будівництво». Її очолив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.
  • На початку березня, коли тодішній прем’єр-міністр Олексій Гончарук оголосив про старт цієї програми, заявляли, що у планах протягом року звести понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів та 200 нових приймальних відділень лікарень. Також планують побудувати 4 000 км доріг. В уряді зазначали, що завдяки цьому проєкту створять 150 тисяч нових робочих місць.