Зеленський створив координаційну раду для «Великого будівництва», яка буде «запрошувати і слухати». Її очолив Кирило Тимошенко

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський створив координаційну раду для «Великого будівництва», яка буде «запрошувати і слухати». Її очолив Кирило Тимошенко

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Президент Володимир Зеленський постановив утворити Координаційну раду з реалізації програми «Велике будівництво». Її очолить заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Про це свідчить відповідний указ глави держави від 23 червня.

«Утворити Координаційну раду з реалізації програми «Велике будівництво» як консультативно-дорадчий орган при президентові України, основним завданням якої є моніторинг ситуації та напрацювання пропозицій щодо здійснення ефективних заходів з реалізації програми «Велике будівництво», — йдеться в указі Зеленського.

Рада має право одержувати від держорганів та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій необхідні документи та матеріали. А також запрошувати на засідання та заслуховувати інформацію представників міністерств, інших центральних i місцевих органів виконавчої влади, керівників держпідприємств, установ та організацій.

До складу ради, крім Тимошенка, також увійшли:

  • Владислав Криклій — міністр інфраструктури;
  • Максим Степанов — міністр охорони здоров’я;
  • Олексій Чернишов — міністр розвитку громад та територій;
  • Сергій Трофімов — перший заступник керівника Офісу президента;
  • Юлія Соколовська — заступник керівника Офісу президента;
  • Олександр Кубраков — голова Державного агентства автомобільних доріг;
  • Ольга Бугай — гендиректор Директорату з питань регіональної політики та децентралізації Офісу президента;
  • Наталія Козловська — директор Департаменту з питань інфраструктури та технічного регулювання секретаріату Кабміну;
  • Михайло Подоляк — радник керівника Офісу президента;
  • Олена Сімоненко — радник міністра Кабінету міністрів.

«Велике будівництво» — спільний проєкт президента та уряду, який передбачає будівництво доріг та обʼєктів інфраструктури. Проєкт втілюється на бюджетні кошти, кошти Державного фонду регіонального розвитку, а також кошти з місцевих бюджетів.

На початку березня, коли тодішній прем’єр-міністр Олексій Гончарук оголосив про старт цієї програми, заявляли, що у планах протягом року зведення понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів та 200 нових приймальних відділень лікарень. Також планують побудувати 4 000 км доріг. Також, в уряді зазначали, що завдяки цьому проєкту створять 150 тисяч нових робочих місць.