Ексголову Держкомтелерадіо часів Януковича в Офіс президента привів консультант Єрмака

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Олександр Курдінович, який нещодавно очолив Службу з питань інформаційної політики Офісу президента, обійняв свій пост завдяки політтехнологу, антикризовому консультанту голови ОП Андрія Єрмака Михайлу Подоляку.

Про це йдеться в короткому профайлі «Бабеля».

Подоляк розповів, що знайомий з Курдіновичем тільки по роботі, а, підбираючи кадри, він орієнтується виключно на професійні якості. За його словами, в ОП Курдінович відповідає за роботу з регіонами — щоб «сигнали по президентській вертикалі потрапляли до потрібних департаментів облдержадміністрацій».

Сам Курдінович відмовився розповісти більше про свої завдання та проєкти.

Олександр Курдінович має великий стаж. У минулому він працював в Адміністрації президента Леоніда Кучми, захищав суспільну мораль за Віктора Ющенка та очолював Держкомтелерадіо за Віктора Януковича. Подоляк в минулому був провладним журналістом при Януковичі та консультував народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Про те, що Курдінович співпрацює з владою, «Бабель» дізнався з листа заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка. У ньому Тимошенко просив голів обладміністрацій правильно розповідати про програму президента «Велике будівництво». Звітувати про роботу місцева влада мала Курдіновичу.

  • 23 червня Володимир Зеленський постановив утворити Координаційну раду з реалізації програми «Велике будівництво». Її очолить заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.
  • На початку березня, коли тодішній прем’єр-міністр Олексій Гончарук оголосив про старт цієї програми, заявляли, що у планах протягом року зведення понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів та 200 нових приймальних відділень лікарень. Також планують побудувати 4 000 км доріг. Також, в уряді зазначали, що завдяки цьому проєкту створять 150 тисяч нових робочих місць.