Зеленський каже, що дотримання перемир’я залежить від Росії. У Кремлі раніше заявляли, що не можуть його гарантувати

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський каже, що дотримання перемир’я залежить від Росії. У Кремлі раніше заявляли, що не можуть його гарантувати

Facebook / Офіс президента

Україна робитиме все для дотримання режиму припинення вогню на Донбасі, решта залежить від Росії. Про це заявив президент Володимир Зеленський на брифінгу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Чи можемо ми сказати, що ми домовилися про припинення вогню? Так. Чи можемо ми сказати, що немає жодних одиничних пострілів? Ні. Тому що вони є, вони існують. Тому що у нас 400 із гаком кілометрів лінії розмежування, і проконтролювати все дуже складно», — наголосив президент.

Зеленський зазначив, що в разі серйозних атак, обстрілів і порушення досягнутих домовленостей українські військові відповідатимуть.

«Ми робитимемо все, щоб зберегти перемирʼя. Сьогодні ми виконуємо це стовідсотково — не на 99,9%, а на 100%. [...] Що стосується тієї сторони, то все залежатиме, я впевнений, від Росії — чи зможе вона так само все контролювати і чи зможе дотримуватися тих домовленостей, які у нас були. Ми побачимо. Якщо та сторона справді хоче припинення війни, про що вони постійно говорять, ми це з вами відчуємо», — сказав Зеленський.

Напередодні речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія не може виступати гарантом дотримання режиму припинення вогню на Донбасі, бо нібито «не є учасником конфлікту».