Світовий банк зробив заяву щодо підпалу будинку антикорупціонера Шабуніна

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Світовий банк зробив заяву щодо підпалу будинку антикорупціонера Шабуніна

Соколовська Інна / УНІАН

Світовий банк відреагував на підпал будинку керівника «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна. Відповідну заяву представництво Світового банку в Україні опублікувало у Facebook.

«Світовий банк приєднується до ЄС, Великої Британії та інших міжнародних партнерів, висловлюючи глибоку стурбованість пожежею в будинку антикорупційного активіста Віталія Шабуніна та загрозою для його сімʼї», — йдеться у заяві.

Світовий банк закликав органи влади забезпечити неупереджене та оперативне розслідування і притягнути усіх винних до відповідальності. У представництвітакож зазначили, що у громадянського суспільства має бути можливість боротися з корупціонерами вільно від залякування та насильства.

  • Уранці 23 липня Віталій Шабунін повідомив про підпал свого будинку — постраждалих немає. За його словами, два тижні тому газова служба перевірила лічильник і всі зʼєднання.
  • За фактом пожежі поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна).
  • Громадські організації вимагають від парламенту відправити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у відставку. Заяву підписали 42 організації, серед яких Transparency International Ukraine, Інститут масової інформації, рух «ЧЕСНО», «Восток SOS» та інші.
  • Сам же Шабунін заявив, що вважає причиною підпалу будинку мовчання Зеленського щодо дискредитаційної кампанії стосовно антикорупційних органів.