Поліція відкрила провадження за фактом пожежі у будинку антикорупціонера Шабуніна

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Поліція відкрила провадження за фактом пожежі у будинку антикорупціонера Шабуніна

Facebook / Поліція Київської області

За фактом пожежі в будинку голови Центру протидії корупції (ЦПК) Віталія Шабуніна поліція відкрила провадження за за ч. 2 ст. 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна). Про це повідомляє пресслужба поліції Київщини.

Співзасновниця ЦПК Дарія Каленюк у коментарі «Українській правді» повідомила, що на місці пожежі знайшли залишки вибухівки.

«Уже очевидно, що це був підпал. Із того, що я можу неекспертно коментувати, то на порозі ідентифікували пристрої. Схоже на те, що це пристрої, які і були вибухівкою. Тепер залишилось знайти, хто підклав цю вибухівку», — розповіла Каленюк.

Директорка Amnesty International Україна Оксана Покальчук у Twitter написала, що вона стурбована через цей інцидент з будинком Шабуніна.

Партія «Голос» назвала пожежу в будинку глави ЦПК «нападом» й додала, що бути правозахисником в Україні «і далі може бути небезпечно».

Народний депутат фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко зазначила про бажання «від правоохоронних органів почути, що це було, і хто стоїть за цим зухвальством».

  • Вранці 23 липня Віталій Шабунін повідомив про підпал будинку — постраждалих немає. За його словами, два тижні тому газова служба перевірила лічильник і всі зʼєднання.