Посли Британії та ЄС вже відреагували на підпал будинку керівника ЦПК Шабуніна. Закликають покарати винних

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Посли ЄС та Британії в Україні заявили, що шоковані підпалом будинку очільника «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна та закликають покарати винних у цьому.

Про це вони написали на своїх сторінках у Twitter.

«Дуже занепокоїла новина, що згорів будинок антикорупційного активіста Віталія Шабуніна. Я закликаю владу розслідувати цю справу, і якщо це був навмисний вчинок — притягнути винних до відповідальності», — зазначив посол ЄС Матті Маасікас.

Він також наголосив, що громадські активісти в Україні повинні почуватися безпечно. Водночас посол Британії Мелінда Сіммонс зазначила, що розслідування інциденту має відбуватися «правильно».

«Шокована новиною про напад на будинок Віталія Шабуніна і рада, що ніхто не постраждав. Важливо правильно розслідувати цю та будь-яку атаку на антикорупційних активістів, а причетні до цього мають відповісти», — заявила вона.

  • Вранці 23 липня Віталій Шабунін повідомив про підпал будинку — постраждалих немає. За його словами, два тижні тому газова служба перевірила лічильник і всі зʼєднання.
  • За фактом пожежі в будинку голови «Центру протидії корупції» (ЦПК) Віталія Шабуніна поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна).