Зеленський про підпал будинку Шабуніна: Чекаю, що правоохоронці швидко поставлять всі крапки над «і»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський про підпал будинку Шабуніна: Чекаю, що правоохоронці швидко поставлять всі крапки над «і»

Facebook / Офіс президента

Президент Володимир Зеленський відреагував на підпал будинку керівника «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна. Про це він написав у Telegram.

Глава держави наголосив, що кожен такий випадок «кидає тінь на репутацію» України, а надто на правоохоронні органи.

«Розумію, що подібне трапляється і в інших країнах, але Україна, на мій погляд, повинна вже виходити з епохи конфліктів. Очевидно, що кожен такий випадок кидає тінь на репутацію нашої держави, на наші нові інститути влади й особливо на наші правоохоронні органи», — сказав президент.

Зеленський каже, що впевнений, що Україні потрібні оперативні та професійні відповіді від правоохоронних органів. Він чекає, що правоохоронці «швидко розберуться та поставлять всі крапки над «і».

Президент наголосив, що співчуває Шабуніну та «всім тим нашим співгромадянам, які через свою громадянську позицію потрапляють у такі неприємні ситуації».

«Винних потрібно обовʼязково знайти й покарати […] А ми — суспільство — все-таки повинні навчитися толерантного ставлення до тих, хто має свою позицію щодо спірних питань. І хто висловлює її активно та регулярно. «Суспільство діалогу, а не суспільство насильства» — ось кредо, яке повинне стати для нас аксіомою», — сказав Зеленський.

  • Уранці 23 липня Віталій Шабунін повідомив про підпал свого будинку — постраждалих немає. За його словами, два тижні тому газова служба перевірила лічильник і всі зʼєднання.
  • За фактом пожежі поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна).
  • Громадські організації вимагають від парламенту відправити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у відставку. Заяву підписали 42 організації, серед яких Transparency International Ukraine, Інститут масової інформації, рух «ЧЕСНО», «Восток SOS» та інші.
  • Сам же Шабунін заявив, що вважає причиною підпалу будинку мовчання Зеленського щодо дискредитаційної кампанії стосовно антикорупційних органів.