«Кличуть людей на майдани». Лукашенко закликав видворити іноземні ЗМІ, що висвітлюють протести в Білорусі

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Кличуть людей на майдани». Лукашенко закликав видворити іноземні ЗМІ, що висвітлюють протести в Білорусі

Mikhail Svetlov / Getty Images

Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав високопосадовців видворити з країни іноземні ЗМІ, які, на його думку, закликають до масових заворушень. Зокрема, він назвав газету «Комсомольськая правда», британське BBC та «Радіо Свобода», що належить Конгресу США.

Про це повідомляє «Белта».

Лукашенко розкритикував своїх чиновників, які буцімто не поспішають видворяти іноземні ЗМІ й чекають відповідної команди президента, і пригрозив, що покличе на їхнє місце інших людей, які реагуватимуть швидше.

«BBC, «Свобода», «Вільна Європа» і тому подібне, стрими ці… Я вже не кажу про тенденціоз, вони ж закликають до масових заворушень. Чому ви це терпите? Ви ж їх акредитували тут… Не треба чекати ніякого кінця електоральної кампанії. Видворяйте їх звідси, якщо вони не виконують наші закони й кличуть людей на майдани», — сказав він.

Крім західних ЗМІ, Лукашенко запідозрив у незаконній діяльності й російські — зокрема, газету «Комсомольская правда», в якій за вказівкою з Москви почалась «тенденціозна подача інформації».

«Нехай поїдуть в поле, де сьогодні йде справжня війна, боротьба за врожай. Небувалий врожай на полях сьогодні стоїть. Зніміть, розкажіть, сфотографуйте комбайнера-тисячника. Розкажіть про цих простих людей — трударів, які годують країну. Всі ж завтра побіжать до крамниць, писаки ці», — сказав білоруський президент.

За словами Лукашенка, найстрашніше, що роблять журналісти іноземних ЗМІ — це образа «ні в чому не повинних» голів виборчих комісій.