Голова Держекоінспекції Мальований: Найближчим часом відомство перевірить «АрселорМіттал»

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Голова Держекоінспекції Мальований: Найближчим часом відомство перевірить «АрселорМіттал»

Євген Малолєтка / «Бабель»

Новопризначений голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований розповів про плани перевірок на держпідприємствах.

Про це йдеться в інтервʼю «Бабеля».

Зокрема, він сказав, що інспектори відомства найближчим часом планують прийти з перевіркою на підприємство «АрселорМіттал». На запитання журналіста «Бабеля» про те, куди ще збираються прийти з перевіркою, Мальований відповів:

«Не хотілося б давати чіткий план перевірок, щоб був ефект несподіванки і не було часу підготуватися. У нашій практиці були випадки, коли приїдеш, а нічого не працює: обороти потужностей зменшують, і складно довести ті чи інші речі».

«АрселорМіттал» — це гірничо-металургійний комбінат у Кривому Розі. У 2019 році СБУ відкрила провадження проти підприємства через ймовірне забруднення навколишнього середовища. Справу порушили за статтею 441 Кримінального кодексу (екоцид), оскільки діяльність посадових осіб комбінату могла загрожувати безпеці жителів міста. У компанії заперечують заподіяння «екоциду» і натякають на тиск на бізнес. На початку серпня СБУ розблокувала інвестиції «АрселорМіттал» в обмін на нові екологічні та економіко-соціальні ініціативи підприємства.