Фірсов заявив, що при ньому Держекоінспекція нарахувала компаніям 588 млн грн штрафів, у бюджет пішли 35 млн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишній голова Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов заявив, що відомство за чотири місяці роботи нарахувало компаніям 588 млн гривень штрафів.

Про це Фірсов розповів в інтервʼю «Бабелю».

«За чотири місяці цього року ми нарахували 588 млн гривень. Це практично в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Якщо бути точним, на 178% більше. До бюджету вже заплатили 35 мільйонів. За чотири місяці минулого року було 15 млн гривень», — заявив він.

За його словами, різниця в цифрах через те, що чотири місяці мало для стягнення штрафів. Багато компаній звертаються до судів для оскарження.

«Багато оскаржують рішення в судах. «Метінвест», наприклад, відразу сплатив більше 10 мільйонів гривень, а «Міськводоканал» оскаржує. Є інша проблема: у нас немає грошей на судовий збір — це 1,5 відсотка від позову. Нещодавно в Херсонській області ми нарахували збитків по вирубці лісу на 23 мільйони гривень. Півтора відсотка збору — це більше 350 тисяч грн. Цю суму ми повинні взяти з бюджету і заплатити за право подати позов до суду, але у нас цих грошей немає», — сказав Фірсов.