Сенатори США представили резолюцію проти повернення Росії до G7

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Сенатори США представили резолюцію проти повернення Росії до G7

Wikipedia

Сенатори США внесли на розгляд резолюцію проти включення Росії до G7. Про це повідомляє пресслужба співголови сенатського комітету з питань України демократа Діка Дурбіна.

«Попри окупацію Росією України, її дестабілізуючі дії проти США та інших демократій у всьому світі, а також нещодавнє повідомлення про те, що Росія пропонувала винагороди талібам за вбивство американських військових в Афганістані, президент Дональд Трамп неодноразово закликав до повторного включення Росії до G7. Резолюція дає зрозуміти, що Сенат США буде проти реадмісії Росії, якщо вона не припинить свої злісні дії проти України, США і наших союзників», — зазначив Дурбін.

За його словами, Трамп прагнув нормалізувати відносини з Кремлем замість того, щоб використовувати всі наявні в його розпорядженні інструменти для протидії загрозам з боку Росії.

15 липня видання The Times повідомило, що Трамп хоче зустрітися з Путіним перед президентськими виборами, які відбудуться 3 листопада 2020 року.

  • У травні 2020 року Трамп заявив, що відклав саміт G7 на осінь й хоче розширити його за рахунок Росії, Австралії та Індії. Цю ідею не підтримали в ЄС, Британії та Канаді.
  • G7 складається зі США, Італії, Японії, Канади, Франції, Німеччини та Великої Британії. У 2014 році Росію виключили зі складу «Великої вісімки» через анексію Криму та розвʼязання війни на Донбасі.