Меркель обговорила з Путіним ситуацію на Донбасі. У Кремлі заявили, що під час розмови критикували перегляд Мінських домовленостей

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Меркель обговорила з Путіним ситуацію на Донбасі. У Кремлі заявили, що під час розмови критикували перегляд Мінських домовленостей

Пресслужба президента росії

Канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорила з президентом Росії Володимиром Путіним ситуацію на окупованих територіях Донбасу та Мінські угоди. Відповідні заяви після розмов оприлюднені на сайті канцлера та на сайті Кремля.

У Меркель наголосили, що в основному обговорювали виконання Мінських угод.

«У центрі уваги розмови було виконання Мінських угод про мирне вирішення конфлікту на сході України. Співрозмовники також обговорили ембарго на поставки зброї щодо Ірану і поточну ситуацію в Лівії», — йдеться в повідомленні на сайті канцлера.

На сайті Кремля заявили, що Путін говорив з Меркель про «контрпродуктивність спроб української сторони спотворити зміст Мінських домовленостей».

«Лінія Києва на вибіркове виконання своїх зобовʼязань за цим документом — заводить у глухий кут переговорний процес. З обох сторін дана негативна оцінка недавнім заявами офіційних осіб України про необхідність перегляду мінського «Комплексу заходів» […] У цьому контексті наголошено на важливості повної і безумовної реалізації «Комплексу заходів» і рішень, прийнятих на самітах «нормандського квартету», в тому числі в Парижі 9 грудня 2019 року», — заявили у Кремлі після розмови.