Міністр Резніков: Змінити Мінські угоди можуть тільки «нормандські» лідери

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Міністр Резніков: Змінити Мінські угоди можуть тільки «нормандські» лідери

УНІАН / Ратинський В’ячеслав

Будь-які рішення щодо майбутнього Мінських переговорів можуть приймати тільки лідери «нормандської четвірки».

Про це заявив віцепремʼєр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, пише РБК-Україна.

«Рішення про те, що Мінськ «народився», було прийнято на рівні «нормандського формату», відповідно, тільки в цих консультаціях можуть прийматися будь-які інші рішення, повʼязані з Мінськом. ТКГ — це технічний і логістичний центр, завдання якого контактувати з питань, що виникають, але всі рішення повинні і можуть прийматися тільки лідерами «нормандського формату», — сказав Резніков.

За його словами, низка пунктів Мінських угод від лютого 2015 року не відповідають реаліям.

«Мається на увазі те, що в документі окреслені вже неактуальні дати виконання домовленостей, лінія розмежування і порядок проведення виборів в ОРДЛО до відновлення контролю України над своїм кордоном», — пояснив міністр.

  • Напередодні Резніков заявив, що Мінські угоди більше не відображають нинішніх реалій на окупованому Донбасі, а для зупинки війни потрібні нові підходи.
  • Також він заявив, що місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей будуть позачерговими і будуть проходити за спеціальним законом.