Віцепремʼєр Резніков: Місцеві вибори на окупованих територіях будуть за окремим законом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Віцепремʼєр Резніков: Місцеві вибори на окупованих територіях будуть за окремим законом

Facebook / Алексей Резников

Місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей будуть позачерговими і відбуватимуться за спеціальним законом. Про це заявив віцепремʼєр-міністр України, перший заступник голови української делегації в ТКГ Олексій Резніков, передає Інтерфакс.

«Йде привʼязка закону про вибори до закону про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО. Якщо ми повернемося до закону, який ще іноді називають законом про «особливий статус», [...], то в ньому, зокрема, є посилання на необхідність ухвалення закону про особливості виборів на окупованих територіях», — пояснив Резніков.

Ці вибори залежать не від призначення Радою місцевих виборів, а від вирішення безпекових питань, виведення військ та повернення Україні контролю над кордоном, тому й будуть позачерговими.

Нагадаємо, що Комітет рекомендує Раді призначити місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року. Чергові місцеві вибори в Україні, згідно з Конституцією, мають відбутися 25 жовтня 2020 року. Верховна Рада призначає чергові місцеві вибори не пізніше ніж за 90 днів до дня їх проведення. Відповідно депутати мають ухвалити рішення до 18 серпня.