Міністр Резніков: Безпечна реінтеграція Донбасу відбуватиметься не менше 25 років

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Міністр Резніков: Безпечна реінтеграція Донбасу відбуватиметься не менше 25 років

УНІАН / Ратинський В’ячеслав

Віцепремʼєр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що для безпечної реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей знадобиться не менше 25 років. Для цього, наголосив він, необхідно, щоб змінилося одне покоління місцевих жителів.

Про це він заявив в інтервʼю «Главком».

«Навіть якщо ми завтра проведемо вибори на тих територіях, а це значить, що вони будуть вільними від окупаційних військ і там не буде незаконних збройних формувань, майорітимуть українські прапори, – ця територія ще довго буде залишатися територією війни. Як з точки зору замінування, так і в ментальності людей», — сказав Резніков.

Тому, наголосив він, Україна має бути готова до того, що «безпечна реінтеграція — це надовго».

«Безпечна реінтеграція займе мінімум років 25. Це одне покоління має змінитися, коли ми з вами зможемо сказати, що відновлений контроль на тих територіях з боку української влади призведе також до подолання руйнації того розбрату в головах, який там є. Бо там народилися діти, які не знають, що таке вільна Україна, і сьогодні вже в школу йдуть. Тому це надовго в будь-якому варіанті, і ми маємо до цього готуватися», — наголосив Резніков.