Пожежа на Луганщині: відкритого вогню вже немає, але ще тліють окремі осередки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Пожежа на Луганщині: відкритого вогню вже немає, але ще тліють окремі осередки

Восток-СОС

На місці лісової пожежі на території Новоайдарського району Луганської області вже немає відкритого горіння, але ще помітно тління деревини в окремих осередках.

Про це повідомили у пресслужбі Держслужби з надзвичайних ситуацій зранку 11 липня.

«Станом на 11 липня відкритого горіння не спостерігається, продовжується проливання тліючої деревини в межах контрольованого периметру трьох окремих осередків», — уточнили у ДСНС.

Всього до ліквідації пожежі залучили 720 рятувальників та 198 одиниць техніки. На місці пожежі розгорнули оперативний штаб.

Напередодні ввечері рятувальники повідомили про локалізацію пожежі в Новоайдарському районі, наголосивши, що загрози розповсюдження вогню немає.

  • Лісові пожежі в Луганській області розпочалися 6 липня. Вони охопили площу близько 50 гектарів, але вже 7 липня їх локалізували. Через сильний вітер і високу температуру вогонь знову поширився — почали горіти села. Пожежа знищила багато будинків. Осередки пожежі — поблизу сіл Смолянинове, Капітанове і Воронове.
  • У штабі ООС заявили, що до гасіння залучили військових, техніку та безпілотники. О 12:00 8 липня міністр Арсен Аваков заявив, що бойовики «ЛНР» дали дозвіл на залучення авіації, аби загасити пожежу — до цього вони не погоджувались.
  • За останніми даними, загинули від 5 до 7 людей, але жертв може бути більше. Госпіталізували 27 потерпілих.
  • Поліція розглядає три версії пожежі — погодні умови, необережне поводження з вогнем та навмисний підпал.