В «Укроборонпромі» призначили нового керівника «Антонова». Звільнений очільник відкликав усі позови

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Генеральний директор концерну «Укроборонпром» Айварас Абромавичус призначив Олександра Лося новим керівником підприємства «Антонов».

Про це пише пресслужба держконцерну.

«Наказом генерального директора ДК «Укроборонпром» Айвараса Абромавичуса від 7 липня 2020 року президентом ДП «Антонов» призначений 42-річний Олександр Лось, представник нового покоління антонівців, який раніше займав посаду віце-президента з виробництва підприємства та в період з 9 червня до 7 липня тимчасово виконував обов’язки президента ДП «Антонов», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Олександр Лось 18 років пропрацював на «Антонові» та пройшов шлях від інженера до головного конструктора.

Водночас колишній керівник Олександр Донець відкликав усі судові позови щодо поновлення його на посаді.

  • 9 червня директор «Укроборонпрому» ухвалив рішення про звільнення керівника держпідприємства «Антонов» Олександра Донця за результатами службової перевірки. Тимчасово виконувати обовʼязки керівника підприємства почав віцепрезидент з проєктування ДП «Антонов» Олександр Лось.
  • 15 червня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним наказ Абромавичуса про звільнення Донця. Попри це, як стверджують «Ілляшев та Партнери», Абромавичус видав ще один наказ про звільнення.
  • Профспілкова організація держпідприємства «Антонов» заявила, що подає позов щодо скасування указу Кабміну, який підпорядкував компанію держконцерну «Укроборонпром» . Пізніше організація заявила, що не планує подавати такий позов.