СБУ порушила справу за результатами перевірки діяльності екскерівництва «Антонова»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Служба безпеки порушила кримінальну справу стосовно колишнього керівництва держпідприємства «Антонов» за результатами перевірки, яку провели минулого місяця.

Про це повідомляє пресслужба держконцерну «Укроборонпром».

Справу порушено за ч. 1 ст. 333 КК (порушення порядку міжнародних передач товарів, що підлягають держекспортному контролю).

У травні цього року «Укроборнпром» за дорученням премʼєр-міністра Дениса Шмигаля перевірив окремі епізоди діяльності колишнього керівництва «Антонова» і встановив факти неефективного управління державним підприємством, нецільового використання обʼєктів, зловживань і порушень, які могли завдати державі значних збитків.

Матеріали результатів перевірки концерн передав до СБУ та Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

  • 9 червня директор «Укроборонпрому» ухвалив рішення про звільнення керівника держпідприємства «Антонов» Олександра Донця за результатами службової перевірки. Тимчасово виконувати обовʼязки керівника підприємства почав віцепрезидент з проєктування ДП «Антонов» Олександр Лось.
  • 15 червня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним наказ Абромавичуса про звільнення Донця. Попри це, як стверджують «Ілляшев та Партнери», Абромавичус видав ще один наказ про звільнення.
  • Профспілкова організація держпідприємства «Антонов» заявила, що подає позов щодо скасування указу Кабміну, який підпорядкував компанію держконцерну «Укроборонпром». Пізніше організація заявила, що не планує подавати такий позов.