Профспілка «Антонова» подала позов до Кабміну. Вона вимагає вивести компанію з-під «Укроборонпрому»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Профспілка державного підприємства «Антонов» вимагає через суд скасувати указ Кабміну, який підпорядкував компанію держконцерну «Укроборонпром».

Про це пише пресслужба юридичної компанії «Ілляшев та Партнери», яка обслуговує ДП «Антонов».

«Колектив авіагіганта вважає, що постанова Кабміну від 31.03.2015 року № 269 порушує його права та була прийнята з грубим порушенням Конституції, Законів України «Про Кабінет Міністрів України», «Про захист економічної конкуренції», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», — йдеться у повідомленні.

Позов було подано до Окружного адміністративного суду. Профспілка вимагає від суду визнати цю постанову уряду Арсенія Яценюка незаконною і скасувати її.

«В умовах втрати традиційних ринків збуту і багаторічної відсутності державних замовлень на розробку і будівництво літаків, «Укроборонпром» протягом п’яти років фактично не надав ДП «Антонов» жодної допомоги», — вважають в «Антонові».

  • 9 червня директор «Укроборонпрому» ухвалив рішення про звільнення керівника держпідприємства «Антонов» Олександра Донця за результатами службової перевірки. Тимчасово виконувати обов’язки очільника підприємства почав віцепрезидент з проєктування ДП «Антонов» Олександр Лось.
  • Водночас у самому держпідприємстві вважають, що дії «Укроборонпрому» спрямовані на припинення діяльності «Антонова». Там готують звернення до керівництва держави.
  • 15 червня окружний адміністративний суд Києва зупинив рішення «Укроборонпрому» про звільнення Олександра Донця з посади керівника держпідприємства «Антонов».