Комісія «Укроборонпрому» здійснила перевірку «Антонова». За результатами звільнили керівника

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Директор «Укроборонпрому» ухвалив рішення про звільнення керівника держпідприємства «Антонов» Олександра Донця за результатами службової перевірки.

Про це повідомляє пресслужба «Укроборонпрому».

«Державним концерном «Укроборонпром» ухвалено рішення про припинення повноважень президента підприємства ДП «Антонов» Олександра Донця. Відповідний наказ підписаний генеральним директором ДК «Укроборонпром» Айварасом Абромавичусом 9 червня», — йдеться у повідомленні.

Причиною звільнення стали результати перевірки комісії «Укроборонпрому». Вона виявила численні порушення, зокрема неефективне управління держпідприємством, нецільове використання державної власності та зловживання з боку керівництва, які могли призвести до збитків держави.

В «Укроборонпромі» зазначили, що усі ці результати передали до СБУ та Нацагентства з питань запобігання корупції. Також акт перевірки надіслали до комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони, Офісу президента і Кабміну.

Тимчасово виконувати обов’язки очільника підприємства буде віцепрезидент із проєктування ДП «Антонов» Олександр Лось.

Водночас у самому держпідприємстві вважають, що дії «Укроборонпрома» спрямовані на припинення діяльності «Антонова. Там також готують звернення на адресу керівництва держави.

  • У липні 2019 року Служба безпеки оголосила про підозру полковнику одного з військових представництв Міністерства оборони. Він, імовірно, організував схему з розкрадання та привласнення коштів державного підприємства «Антонов».
  • Раніше президент Володимир Зеленський заявив про можливе створення державної авіакомпанії, флот якої складатиметься з літаків держпідприємства «Антонов». Він поскаржився, що за останні роки на «Антонові» не побудовано жодного літака.