Суд відновив на посаді звільненого керівника «Антонова»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Окружний адміністративний суд Києва зупинив рішення «Укроборонпрому» про звільнення Олександра Донця з посади керівника держпідприємства «Антонов».

Про це пише пресслужба юридичної фірми «Ілляшев і партнери», яка захищає інтереси «Антонова» з 1998 року.

«Суд задовольнив клопотання О. Донця за його позовом щодо незаконності наказу [очільника «Укроборонпрому»] Айвараса Абромавичуса. Також суд заборонив здійснювати будь-які дії щодо зміни даних про президента ДП «Антонов» у Державному реєстрі, зокрема виключати з нього відомості про те, що Олександр Донець є керівником держпідприємства», — йдеться у повідомленні.

Старший партнер компанії Роман Марченко також зазначив, що рішення суду набуває чинності одразу ж — з моменту його винесення. Це означає, що Донця поновлено на посаді.

  • 9 червня директор «Укроборонпрому» ухвалив рішення про звільнення керівника держпідприємства «Антонов» Олександра Донця за результатами службової перевірки. Тимчасово виконувати обов’язки очільника підприємства почав віцепрезидент з проєктування ДП «Антонов» Олександр Лось.
  • Водночас у самому держпідприємстві вважають, що дії «Укроборонпрому» спрямовані на припинення діяльності «Антонова. Там готують звернення до керівництва держави.