Профспілка «Антонова» відкликає свій позов до Кабміну, яким вимагала вивести компанію з «Укроборонпрому»

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Профспілка «Антонова» відкликає свій позов до Кабміну, яким вимагала вивести компанію з «Укроборонпрому»

Гонтар Володимир / УНІАН

Профспілкова організація держпідприємства «Антонов» планує відкликати свій позов про скасування указу Кабміну, який підпорядкував компанію держконцерну «Укроборонпром».

Про це пише пресслужба «Антонова».

«Оскільки розгляд справи по суті ще не почався, Кодекс адміністративного судочинства дозволяє відкликати позов за заявою позивача», — йдеться в повідомленні.

В. о. президента ДП «Антонов» Олександр Лось сказав, що про позов профспілок дізнався з преси, а після переговорів сторони «домовилися, що це питання зараз не є актуальним для підприємства».

«Говорити про те, кому має підпорядковуватись «Антонов», буде доцільно після того, як в самому Концерні розпочнеться реформа і процес трансформації інших підприємств. Тоді всі на практиці зможуть оцінити плюси і мінуси реформи та відчути її переваги», — додав він.

  • 9 червня директор «Укроборонпрому» ухвалив рішення про звільнення керівника держпідприємства «Антонов» Олександра Донця за результатами службової перевірки. Тимчасово виконує обовʼязки керівника підприємства віцепрезидент з проєктування ДП «Антонов» Олександр Лось.
  • Водночас у самому держпідприємстві вважають, що дії «Укроборонпрому» спрямовані на припинення діяльності «Антонова». Там готують звернення до керівництва держави.
  • 15 червня Окружний адміністративний суд Києва зупинив рішення «Укроборонпрому» про звільнення Олександра Донця з посади керівника держпідприємства «Антонов».