У Київській області призначили нових керівників відділів поліції через події у Кагарлику та Броварах

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Київській області призначили нових керівників відділів поліції через події у Кагарлику та Броварах

Петро Порошенко / Flickr

У Київській області призначили нових керівників Броварського та Обухівського відділів поліції після подій у Кагарлику та Броварах. Про це повідомив голова Нацполіції області Андрій Нєбитов у Facebook.

Так, новим очільником Броварського відділу став Максим Скидан, а Обухівського — Олег Петренко.

Нєбитов додав, що на сьогодні є потреба підсилення Обухівської поліції та підпорядкованих підрозділів.

«Останні ганебні події в Кагарлику окремих експоліцейських заплямували […] за старою міліцейською схемою усіх працівників поліції. А їх в області — 6 300 співробітників», — написав Нєбитов.

При цьому наголошує, що потерпіла звернулася до Обухівської поліції і саме від них були першочергові дії, направлені на встановлення підозрюваних. «Саме кагарлицькі поліцейські затримали своїх «колег», а потім забезпечили охорону місця події. Зберегли відеозаписи в черговій частині і п’ять годин чекали слідчого ДБР для законного процесуального вилучення слідів і речей. Жоден керівник навіть у думках не допускав можливість щось приховати або когось «прикрити», — стверджує Нєбитов.

Також він запевняє, що ситуація з перестрілкою у Броварах «чітко показала готовність усіх підрозділів протидіяти навіть озброєним зловмисникам».

  • 25 травня слідчі Державного бюро розслідувань затримали двох поліцейських — оперуповноваженого та начальника одного із секторів Кагарлицького відділення поліції (Сергія Сулиму і Миколу Кузіва) за фактом зґвалтування жінки і побиття чоловіка. 26 травня суд взяв під варту Сулиму і Кузіва на два місяці без права внесення застави. Вони свою провину не визнають.
  • На початку липня Голосіївський районний суд Києва заарештував ще двох правоохоронців, підозрюваних у зґвалтуванні та знущаннях у поліції Кагарлика.
  • Після резонансної події у поліцейському відділку Кагарлика глава МВС Арсен Аваков анонсував у підрозділах кілька нововведень, зокрема відеофіксацію слідчих дій — Custody Records.
  • Неля Погребицька, яку зґвалтували та побили поліцейські у відділенні в Кагарлику, розповіла, що є також інші жінки, які постраждали від дій одного з поліцейських.
  • Уранці 29 травня у Броварах, поблизу заводу «Торгмаш» сталася масова стрілянина між легальними та нелегальними пасажирськими перевізниками. Поліція виявила понад 60 учасників стрілянини у Броварах, зокрема, замовників злочину. 21 учаснику оголошено про підозру у вчинені кримінального правопорушення за статтею «хуліганство із застосуванням зброї».