МЗС просить зупинити продаж авіаквитків українцям, яких можуть не впустити до країн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство закордонних справ звернулося до Міністерства інфраструктури та Державної авіаційної служби з рекомендацією «провести розʼяснювальну роботу» з авіакомпаніями і вплинути, щоб вони не продавали квитки українцям, яких за «коронавірусними» правилами можуть не впустити до низки країн.

Про це йдеться у заяві МЗС.

«Наша мета — унеможливлення продажу квитків громадянам України до країн, що не дозволяють в’їзд українським туристам, та/або якщо вони не мають підтверджувальних документів, необхідних для безперешкодного в’їзду до країни призначення», — зазначено в повідомленні.

У МЗС зазначили, що відповідальність за дотримання правил вʼїзду в інші країни несуть самі українці. У відомстві пояснили, як підготуватися до подорожі, щоб не опинитися в ситуації українців, які ночують в ізоляторі аеропорту Афін.

  • 5 липня стало відомо, що через заборону на в’їзд до ЄС громадянам третіх країн в аеропорту Афін до Греції не впустили 17 громадян України, які прилетіли з Києва.
  • Українці прибули до грецької столиці 4 липня ввечері рейсами двох компаній-лоукостерів. Після прибуття в Афіни під час паспортного контролю 17 громадянам України відмовили у в’їзді до країни та затримали їх. Серед затриманих — 15 дорослих і двоє дітей віком 8 і 9 років.
  • Українці відмовилися підписувати заяви про депортацію, тому їх відвезли до поліцейського відділку на території аеропорту і розмістили в камерах. Додому вони повернуться 7 липня. Квитки їм оплатять авіакомпанії.