Українці, які застрягли в аеропорту Греції, повернуться додому 7 липня. Квитки їм оплатять авіакомпанії

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Українці, які застрягли в аеропорту Афін, тому що їх не пропустили грецькі прикордонники, повернуться назад до України вже 7 липня.

Про це в коментарі УНІАН повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

«Консульські посадові особи працюють із компетентними органами Греції, щоб покращити умоі перебування українських громадян, у першу чергу для бабусі з двома онуками (за можливості дозволити їм жити в готелі), і перебувають на постійному звʼязку з нашими співвітчизниками», — зазначив він.

Водночас заступник міністра закордонних справ Євген Єнін зазначив, що квитки на рейси додому їм оплатять авіакомпанії і що саме на них лежить відповідальність за інцидент.

«Зазначений інцидент стався через певні помилки в роботі двох авіаліній. Відповідно, забезпечення харчуванням і транспортування в Україну буде здійснено за кошт зазначених авіаліній», — пояснив він.

У МЗС підкреслюють, що авіакомпанії мають перевіряти наявність документів, які дозволяють в’їзд до тих країн, куди летять їхні пасажири.

Водночас стало відомо, що греки дозволили пропустити одну з пасажирок — студентку Анну Левківську. Про це розповіли «Європейській правді» у посольстві України в Греції. Наразі вирішується питання щодо її подальшої поїздки у Францію.

  • 5 липня стало відомо, що через заборону на в’їзд до ЄС громадянам третіх країн в аеропорту Афін до Греції не впустили 17 громадян України, які прилетіли з Києва.
  • Українці прибули до грецької столиці 4 липня ввечері рейсами двох компаній-лоукостерів. Після прибуття в Афіни під час паспортного контролю 17 громадянам України відмовили у в’їзді до країни та затримали їх. Серед затриманих — 15 дорослих і двоє дітей віком 8 і 9 років.
  • Українці відмовилися підписувати заяви про депортацію, тому їх відвезли до поліцейського відділку на території аеропорту і розмістили в камерах.