Суд знову зупинив наказ про звільнення гендиректора «Антонова»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд знову зупинив наказ про звільнення гендиректора «Антонова»

Ministry of Defense of Ukraine / Flickr

Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію ще одного наказу гендиректора «Укроборонпрому» Айвараса Абромавичуса від 15 червня, яким він звільнив з посади президента держпідприємства «Антонов» Олександра Донця.

Про це повідомляє пресслужба юридичної фірми«Ільяшев та Партнери».

«Суд погодився з нашими аргументами, що, як і попереднє рішення про припинення повноважень керівника «Антонова», чергове неправомірне рішення «Укроборонпрому» ухвалене за межами повноважень концерну. Такі дії громадянина Литви Абромавичуса кваліфікуються за ст. 172 Кримінального кодексу «Грубе порушення законодавства про працю», що карається виправними роботами на строк до двох років або арештом до шести місяців», — заявив старший партнер юрфірми Роман Марченко.

  • 9 червня директор «Укроборонпрому» ухвалив рішення про звільнення керівника держпідприємства «Антонов» Олександра Донця за результатами службової перевірки. Тимчасово виконувати обовʼязки керівника підприємства почав віцепрезидент з проєктування ДП «Антонов» Олександр Лось.
  • 15 червня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним наказ Абромавичуса про звільнення Донця. Попри це, як стверджують «Ільяшев та Партнери», Абромавичус видав ще один наказ про звільнення.
  • Профспілкова організація держпідприємства «Антонов» заявила про подачу позову щодо скасування указу Кабміну, який підпорядкував компанію держконцерну «Укроборонпром». Пізніше організація заявила, що не планує подавати такий позов.