Через повінь на Прикарпатті затопило Буковель. Поліція перекрила дороги до нього

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Через повінь на Прикарпатті затопило Буковель. Поліція перекрила дороги до нього

Пресслужба ДСНС

На Прикарпатті у двох місцях зруйнована дорога на найбільший гірськолижний курорт України Буковель. Через рясні зливи курорт затопило — його центральними дорогами несуться потоки води.

Також на Верховинщині стався зсув верхнього шару ґрунту у селі Буковець. Внаслідок цього дорогу державного значення Р-24 Татарів — Камʼянець-Подільський повністю перекрили.

Окрім того, біля Микуличина змило міст, внаслідок чого перервалося сполучення дорогою Яремче — Буковель. Також через розлиття річки у межах сіл Татарів та Микуличин дорога Н-09 сполученням Мукачево — Рогатин став непроїзною.

У районах підтоплення очікують підвищення рівня води у річці Прут до 6,5 метра. В Івано-Франківській та Чернівецькій областях оголошено «червоний» рівень небезпеки.

Telegram-бот поліції Івано-Франківської області повідомляє про перекриття руху на дорогах державного значення — у Верховинському і Галицькому районах.

Зазначимо, що у західних областях України вже кілька днів вирує негода. Через сильні дощі місцеві річки почали виходити з берегів, проривати дамби та підтоплювати населені пункти. Найбільше від негоди страждають три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Поліцейські та рятувальники активно ліквідують наслідки та допомагають евакуйовуватися місцевим жителям.