Декілька сіл на Буковині залишились без газу через непогоду

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Зранку 24 червня декілька сіл на Буковині залишилися без газу через непогоду.

Про це повідомляє «Чернівцігаз».

«О 05:20 на газопроводі-відводі до ГРС Брусниця стався обрив. Без газопостачання залишилися Карапчів, м. Вашківці, с. Брусниця, Вали, Зеленів, Чортория, Бабино, Кальнівці та Нижні Станівці», — пишуть у повідомленні.

Загалом від газу відключені 3 602 споживачі.

Раніше у компанії повідомили, що у селі Бобівці Сторожинецького району знесло міст,а на одній з вулиць підмило газопровід. Через це від газопостачання відключили села Коростовата, Бурдей, Ревне, Стрілецький Кут, Глиниця та Нові Драчинці Кіцманського району.

Станом на 10:00 24 червня внаслідок паводку, який зруйнував опори під газопроводами, що проходять над річкою Черемош, довелося припинити поставку газу 5,5 тис. споживачів у 18 населених пунктах Чернівецької області.

«Найбільше пошкоджених ділянок газопроводів — у Вижницькому та Кіцманському районах, де підтоплені населені пункти та вимидо ґрунт з цілих ділянок підземних газопроводів», — йдеться у повідомленні.

  • У західних областях України вже кілька днів вирує негода. Через сильні дощі місцеві річки почали виходити з берегів, проривати дамби та підтоплювати населені пункти. Найбільше від негоди страждають три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Поліцейські та рятувальники активно ліквідують наслідки та допомагають евакуйовуватися місцевим жителям.
  • У районах підтоплення очікують підвищення рівня води у річці Прут до 6,5 метра. В Івано-Франківській та Чернівецькій областях оголошено «червоний» рівень небезпеки.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що тримає на контролі ситуацію на заході України. Він доручив направити до постраждалих регіонів гуманітарний вантаж. При цьому це його перша заява щодо негоди у західних областях.