На Прикарпатті повінь підтопила 4,5 тисячі будинків і зруйнувала 90 мостів. До регіону вилетів прем’єр-міністр Шмигаль

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
На Прикарпатті повінь підтопила 4,5 тисячі будинків і зруйнувала 90 мостів. До регіону вилетів прем’єр-міністр Шмигаль

Facebook / Управління ДСНС України в Івано-Франківській області

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зранку вилетів в Івано-Франківську область, де вже кілька днів вирує негода. Про це він повідомив у Telegram.

«Жахливі паводки на Прикарпатті, Буковині та Закарпатті. Вилітаю в Івано-Франківську область, щоб на місці скоординувати діяльність органів влади у подоланні наслідків негоди», — наголосив Шмигаль.

За даними ДСНС, станом на 4 годину ранку 24 червня на території 15 районів у 165 населених пунктах Прикарпаття підтоплено 4 596 житлових будинків, пошкоджено 427 км автодоріг, зруйновано 90 мостів і 110 км автодоріг. Рятувальники евакуювали 285 людей.

Для ліквідації наслідків негоди залучили 1 090 рятувальників і 255 одиниць техніки.

  • У західних областях України вже кілька днів вирує негода. Через сильні дощі місцеві річки почали виходити із берегів, проривати дамби та підтоплювати населені пункти. Найбільше від негоди страждають три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Поліцейські та рятувальники активно ліквідують наслідки та допомагають евакуйовуватися місцевим жителям.
  • У районах підтоплення очікують підвищення рівня води у річці Прут до 6,5 метра. В Івано-Франківській та Чернівецькій областях оголошено «червоний» рівень небезпеки.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що тримає на контролі ситуацію на заході України, де вже кілька днів вирує негода. Він доручив направити до постраждалих регіонів гуманітарний вантаж. При цьому це його перша заява щодо негоди у західних областях.