Негода на Прикарпатті: повінь зруйнувала п’ять мостів у Шешорах

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В Івано-Франківській області через сильні дощі річка Пістинька вийшла з берегів та зруйнувала п’ять мостів у селі Шешори Косівського району. Про це «Бабелю» повідомив голова села Василь Якібчук.

За його словами, внаслідок паводку були зруйновані три автомобільні і два пішохідні мости. Також у селі вода знесла невеликий тимчасовий магазин, який працював у літній період.

У селі Білі Ослави Надвірнянського району вода знесла частину мосту. Місцева жителька Леся Бойко повідомила, що вода відрізала жителів села з обох сторін.

  • У західних областях України вже кілька днів вирує негода. Через сильні дощі місцеві річки почали виходити із берегів, проривати дамби та підтоплювати населені пункти. Найбільше від негоди страждають три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Поліцейські та рятувальники активно працюють над ліквідацією наслідків та допомагають евакуйовуватися місцевим жителям.
  • У районах підтоплення очікують підвищення рівня води у річці Прут до 6,5 метра. В Івано-Франківській та Чернівецькій областях оголошений «червоний» рівень небезпеки.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що тримає на контролі ситуацію на заході України, де вже кілька днів вирує негода. Він дав завдання відправити до постраждалих регіонів гуманітарний вантаж. При цьому, це його перша заява щодо негоди у західних областях.