Порошенко: Мета «плівок Деркача» — зробити українське питання токсичним для США

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Порошенко: Мета «плівок Деркача» — зробити українське питання токсичним для США

Jaap Arriens / NurPhoto via Getty Images

Пʼятий президент Петро Порошенко прокоментував нову частину аудіозаписів, які оприлюднив у понеділок народний депутат Андрій Деркач.

Про це він написав на сторінці у Facebook.

«Кремль втручається в американські вибори і залучає до цього свою агентуру в Україні. Інша мета чергового фабрикування із розмов українських та американських посадовців — зробити українське питання токсичним для Вашингтону і зруйнувати двопартійну підтримку України Сполученими Штатами», — йдеться у повідомленні.

Він додав, що «як і попередні «викриття», чергові «зливи» заслуговують на одну єдину реакцію — притягнення до відповідальності представників п’ятої колони, які засвітилися у цій спецоперації». «Викривачем» знову виступив випускник Вищої школи КДБ імені Дзержинського. А кадебешники, як відомо, колишніми не бувають. Таке клеймо — назавжди», — підкреслив Порошенко.

Лідер «Європейської солідарності» сподівається, що українська влада «нарешті припинить дивитися крізь пальці на злочини п’ятої колони» і усвідомить необхідність рішучої протидії диверсіям проросійських сил для захисту співпраці із США.

Про що йдеться?

У понеділок Деркач оприлюднив другу частину плівок з начебто розмовами пʼятого президента Петра Порошенка та віцепрезидента США Джо Байдена. Аудіозаписи представив журналістам на пресконференції разом з колишнім прокурором Костянтином Куликом.

У записах, зокрема, йшлося про ситуацію у «Нафтогазі», через яку Байден просив не змінювати керівництво компанії та вирішити конфлікт між главою «Нафтогазу» Андрієм Коболєвим з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Крім того, обговорювалися питання націоналізації ПриватБанку, призначення генпрокурором Юрія Луценка, а прем’єр-міністром — Володимира Гройсмана, а також недопущення кримінального переслідування тодішнього премʼєра Яценюка. На ще одному записі Порошенко нібито стурбований спілкуванням Онищенка з ФБР, наголошує Байдену, що хоче знати, про що йдеться.