«Плівки Деркача»: Коломойський написав заяву Венедіктовій

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Плівки Деркача»: Коломойський написав заяву Венедіктовій

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Бізнесмен Ігор Коломойський звернувся до генерального прокурора Ірини Венедіктової із заявою після публікацій «плівок Деркача».

Про це повідомляє УНІАН.

Коломойський звернув увагу, що на цих плівках експрезидент Петро Порошенко та колишній віцепрезидент США Джо Байден серед іншого обговорювали й процес націоналізації ПриватБанку.

Метою націоналізації ПриватБанку, за словами Коломойського, стала зацікавленість Порошенка в отриманні контролю над одним з активів банку — телекомпанією «1+1».

Порошенко, як наголошується в заяві, мав робочі контакти та зустрічі з представниками міжнародних фінансових організацій, під час проведення яких, як засвідчує телефонна розмова з Байденом, експрезиденту стало відомо про те, що представники МВФ ініціюють націоналізацію ПриватБанку як одну з умов отримання Україною фінансової допомоги.

«Таким чином, будучи обізнаним з вищеназваного питання, слідуючи заздалегідь розробленому злочинному плану та маючи намір на протиправне заволодіння активами Банку, Порошенко П. О. спільно з Гонтарєвою В. О., Рожковою К. В. та іншими невстановленими особами вирішили використати вище описану ситуацію для протидії законній господарській діяльності Банку та під виглядом законних процедур реалізувати свій злочинний намір, направлений на заволодіння активами Банку і зокрема компанією ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1», — йдеться в заяві.

Також у заяві бізнесмен звинуватив Порошенка в медійній кампанії проти банку й організації незаконної перевірки діяльності банку.

«Плівки Деркача»

19 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив Байдена на Порошенка під час його перебування на посаді президента.

За словами Деркача, йдеться про дві частини записів. Перша стосується виділення Штатами $1 млрд в обмін на звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна, при якому ГПУ розслідувала справу Burisma — компанії, в якій працював син Байдена.

Друга частина записів нібито стосується того, що Порошенко, попри відсутність коаліції в парламенті, блокував звільнення Кабінету міністрів і призначення дострокових виборів до Верховної Ради. Також, за словами Деркача, в аудіозаписах йдеться про вплив Байдена на наглядові ради великих держпідприємств.