Зеленський назвав «слугам народу» дві умови розгляду відставки Авакова

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський назвав «слугам народу» дві умови розгляду відставки Авакова

Олександр Чекменьов / «Бабель»

Президент Володимир Зеленський озвучив фракції «Слуга народу» умови, за яких можливий розгляд питання про відставку міністра внутрішніх справи Арсена Авакова.

Про це заявила заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук на брифінгу, повідомляє «Радіо Свобода».

За її словами, діяльністю Авакова у фракції не задоволені лише окремі депутати. «Президент сказав, що якщо будуть конкретні кандидатури на міністра МВС або у фракції будуть невдоволені Аваковим більше, ніж окремі депутати, то питання про його відставку може розглядатись», — розповіла Кравчук.

Заступник міністра Антон Геращенко заявив, що Аваков ніколи не тримався за свою посаду і не планує бути «вічним» керівником МВС.

«Аваков ніколи не тримався за свою посаду, і тому, звісно, якщо будуть кращі кандидати, які знають, як зробити міністерство внутрішніх справ і його структури більш ефективними, то, звичайно, Аваков не буде «вічним» міністром внутрішніх справ», — розповів Геращенко, якого цитує Інтерфакс-Україна.

Раніше Зеленський заявив, що Аваков повинен довести до кінця справу про вбивство журналіста Павла Шеремета. «Досі немає кращого міністра, так і є. Я вважаю, що він дійсно потужний міністр», — сказав Зеленський журналістам 6 червня.