Єрмак: Групу представників суспільства на переговорах у Мінську розширять. Вони проходитимуть ротацію

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Єрмак: Групу представників суспільства на переговорах у Мінську розширять. Вони проходитимуть ротацію

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Група представників суспільства на переговорах про врегулювання ситуації на Донбасі буде розширена.

Про це в інтервʼю «Лівому берегу» розповів глава Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, керівники делегації формуватимуть цю групу залежно від аспекту обговорень. «Їхня основна мета — консультації, участь в обговоренні законодавчих актів», — пояснив він.

Згідно з баченням Єрмака, у Мінську разом з трьома сторонами переговорів мають бути присутні представники кожної зі сторін. «З нашого боку, я вже говорив, це можуть бути представники громадянського суспільства, люди, які проживають сьогодні на непідконтрольних територіях, але не мають відношення до «ЛНР/ДНР», не брали участь у військових діях, на їхніх руках немає крові тощо. Або це тимчасові переселенці, які вимушено виїхали, або люди, які в силу свого місця народження мають юридичну привʼязку конкретно до цих територій», — пояснив глава Офісу.

Також Єрмак припускає, що учасники цієї групи проходитимуть ротацію. «Усе буде залежати від конкретних аспектів, тому що для обговорення кожного конкретного закону потрібні різні представники. Десь юристи, десь фахівці з інших сфер», — додав глава ОП.

  • 9 червня українська сторона залучила до переговорів переселенців з Донбасу як представників окупованих територій. Донецьку область представляли журналісти Сергій Гармаш і Денис Казанський, а Луганську — юрист, голова міжнародної громадської організації «Луганське земляцтво» Вадим Горан і хірург Костянтин Лібстер.
  • Віцепремʼєр і міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомив, що Росія відреагувала «несподівано мʼяко» на появу переселенців з Донбасу в Тристоронній контактній групі в Мінську.
  • 11 червня в Офісі президента заявили, що представники окупованого Донбасу братимуть участь у засідання ТКГ на постійній основі. Учасників консультацій повідомили про це під час переговорів, які відбулися 10 червня.
  • Росія виступила проти українських представників окупованого Донбасу, які були включені українською стороною як радники делегації.