Журналісти Казанський і Гармаш братимуть участь у засіданнях ТКГ щодо Донбасу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш братимуть участь у засіданнях Тристоронньої контактної групи як представники Окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), окупованих бойовиками і частинами російських військ.

Про це журналісти написали на своїх сторінках у соцмережі та заявили, що їх запросила українська сторона.

«Від сьогодні я беру участь у засіданнях Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу [...]. Ідеться не про Консультативну раду, яку планували створити раніше і проти якої виступило суспільство. Від ідеї створення такої ради відмовилися, і її не буде. Ідеться про інше. Річ у тім, що в комплексі заходів з виконання Мінських угод, який ви самі можете знайти в мережі, є пункти 11 і 12, у яких ідеться про те, що питання, які стосуються місцевих виборів в окремих районах, а також закон про особливий статус цих районів мають обговорюватися і узгоджуватися з представниками окремих районів Луганської та Донецької областей», — написав Казанський у Facebook.

Він додав, що у ТКГ консультуватиме українську делегацію і обговорюватиме пункти Мінської угоди. «Ми виступаємо проти закріплення особливого статусу ОРДЛО в Конституції України», — зазначив журналіст.

Гармаш повідомив, що вже від сьогодні братиме участь у політичній підгрупі.

«Мені запропонували увійти до складу української делегації в Мінській ТКГ. Сьогодні вже буду брати участь у роботі політичної підгрупи. Як представник ОРДЛО», — написав він.