«Триває діалог»: Резніков розповів, як відреагувала Росія на появу у ТКГ переселенців із Донбасу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Віцепрем’єр та міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомив, що Росія відреагувала «несподівано м’яко» на появу переселенців з Донбасу у Тристоронній контактній групі в Мінську.

Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net.

«[Реакція була] несподівано мʼякша, ніж я припускав. Я думав, буде демарш, але немає. Триває діалог. Координатор оголосив про те, що у нас є гості. Костін [Андрій Костін — нардеп від «Слуги народу», член української делегації у ТКГ] дав кожному слово, вони представилися, і зараз триває вже живе спілкування», — зазначив Резніков.

За його словами, Росія затримала початок конференції на 30 хвилин, посилаючись на технічні проблеми, однак раніше такого не було. Резніков вважає, що у цей момент тривали «консультації», оскільки українська сторона повідомила про залучення переселенців до ТКГ лише вранці 9 червня.

Водночас журналіст Денис Казанський повідомив, що на їхню появу під час перемовин у ТКГ найбільш «грубо» відреагували так звані представники «ЛДНР».

«Представники угруповань «ЛДНР», які називають себе представниками ОРДЛО, на нашу появу відреагували нервово, хамили, намагалися провокувати перепалки, але до цього всі були готові, тому відреагували спокійно», — написав він у своєму Facebook.

  • Раніше президент Володимир Зеленський затвердив склад Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу для переговорів у Мінську. Туди увійшли віцепремʼєр Олексій Резніков, заступники міністрів і народні депутати.
  • 9 червня українська сторона залучила до перемовин переселенців із Донбасу як представників окупованих територій. Донецьку область представлятимуть журналісти Сергій Гармаш та Денис Казанський, а Луганську — юрист, голова Міжнародної громадської організації «Луганське земляцтво» Вадим Горан і хірург Костянтин Лібстер.