Представники ОРДЛО братимуть участь у засідання ТКГ щодо Донбасу на постійній основі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Представники ОРДЛО як радники української делегації в Тристоронній контактній групі з питань Донбасу братимуть участь в засіданнях на постійній основі.

Як повідомляє Офіс президента, учасників консультацій повідомили про це під час переговорів ТКГ, які відбулися 10 червня.

«Уперше у складі української делегації в роботі політичної групи та безпосередньо ТКГ взяли активну участь представники окремих районів Донецької та Луганської областей України з метою проведення передбачених Мінськими домовленостями консультацій», — зазначено в повідомленні.

9 червня українська сторона залучила до переговорів переселенців з Донбасу як представників окупованих територій. Донецьку область представляють журналісти Сергій Гармаш і Денис Казанський, а Луганську — юрист, голова міжнародної громадської організації «Луганське земляцтво» Вадим Горан і хірург Костянтин Лібстер.

«Представники ОРДЛО України, запрошені з українського боку, наголосили на необхідності узгоджувати параметри політичного врегулювання з виразниками інтересів понад 1,5 млн осіб, які були змушені залишити свої оселі внаслідок конфлікту», — зазначили в ОП.

  • Напередодні віцепремʼєр і міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомив, що Росія відреагувала «несподівано мʼяко» на появу переселенців з Донбасу у Тристоронній контактній групі в Мінську.