Суд знову відмовив Стерненку у відводі прокурора

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Суддя Шевченківського райсуду Володимир Бугіль вдруге відмовив активісту Сергію Стерненку у відводі прокурора в його справі.

Про це повідомив Стерненко в Telegram.

Активіст пояснив, що прокурор Микола Бозовуляк раніше розголосив відомості про вжиті відносно нього заходи безпеки, тому вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ст. 381 ККУ.

«Прокурор просто під час засідання почав розголошувати відомості, які становлять таємницю. Він почав розголошувати комплекси заходів безпеки, які вжити відносно мене. Це становить реальну загрозу моєму життю. Прямо на судовому засіданні показав, що він є упередженим», — наголосив на попередньому слуханні Стерненко.

Тоді активіст зазначив, що прокурор бере участь в іншому кримінальному провадженні щодо нього, проте на одній з ним стороні — на стороні обвинувачення. Проте у провадженні, яке розглядає суд, Стерненко є потерпілим.

15 червня у Шевченківському райсуді Києва продовжили засідання щодо обрання запобіжного заходу Стерненку. Під суд стягнули поліцію та Нацгвардію, усіх людей не впускали.

  • 11 червня Стерненку повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї (ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 263 КК). У СБУ визнали, що на Стерненка напали Олександр Ісайкул та Іван Кузнєцов, який загинув, і що був факт самозахисту, але «подальші дії ставлять під сумнів вищезгадану версію». Прокуратура проситиме про цілодобовий домашній арешт.
  • Під час попереднього засідання біля суду перебували кілька сотень людей, які проводили акцію. Журналістів пустили тільки до зали, де йшла трансляція засідання. У самій же залі засідання перебували близько десяти журналістів — розпорядники пояснили це необхідністю дотримуватися карантинних норм.
  • Під час обрання Стерненку запобіжного заходу йому відмовили у відводі судді та прокурора в його справі.
  • Увечері 12 червня суд оголосив перерву в засіданні.