Під Шевченківський суд, де обиратимуть запобіжний захід Стерненку, стягнули поліцію і Нацгвардію

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Сьогодні у Шевченківському райсуді Києва продовжать засідання щодо обрання запобіжного заходу одеському активісту Сергію Стерненку.

Початок засідання заплановано на 10:00. Стерненко повідомив, що ворота перед судом закрили — усіх обшукують. Поліція не впускає людей всередину.

«У Шевченківський суд вже зганяють величезну кількість поліції та Нацгвардії. І все для того, аби не пустити вас до суду. Для того, аби судити мене за зачиненими дверима», — повідомив Стерненко в Telegram.

  • 11 червня Стерненку повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї (ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 263 КК). У СБУ визнали, що на Стерненка напали Олександр Ісайкул та Іван Кузнєцов, який загинув, і що був факт самозахисту, але «подальші дії ставлять під сумнів вищезгадану версію». Прокуратура проситиме про цілодобовий домашній арешт.
  • Під час попереднього засідання біля суду перебували кілька сотень людей, які проводили акцію. Журналістів пустили тільки до зали, де йшла трансляція засідання. У самій же залі засідання перебували близько десяти журналістів — розпорядники пояснили це необхідністю дотримуватися карантинних норм.
  • Під час обрання Стерненку запобіжного заходу йому відмовили у відводі судді та прокурора в його справі.
  • Увечері 12 червня суд оголосив перерву в засіданні.