Кількість випадків зараження коронавірусом в Україні перевищила 28 тисяч. На Волині за добу виявили понад 100 хворих

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Протягом минулої доби в Україні виявили 525 нових випадків зараження коронавірусом, тоді як офіційно від хвороби одужали 357 людей.

Про це йдеться в оперативних даних РНБО.

Загальна кількість зареєстрованих випадків в Україні становить 28 381, із них 12 769 осіб вже одужали, а 833 померли. За 9 червня було встановлено антирекорд — зафіксовано 23 смерті, що стало найбільшою кількість померлих за добу від початку епідемії.

Найбільше нових випадків виявили на Волині — там коронавірусом за добу заразилася 101 особа. У Львівській області зафіксували 78 випадків зараження, у Києві — 57.

Водночас у столиці за добу одужали 60 осіб. Також найбільшу кількість пацієнтів, які одужали, за добу зафіксували у Дніпропетровській (44) та Одеській (42) областях.

  • Від 1 червня в Україні почався третій етап послаблення карантину. Почали відкривати спортивні комплекси, фітнес-центри та басейни. Крім того, запустили залізничні пасажирські перевезення міського, регіонального, далекого внутрішнього та міжобласного сполучення.
  • Від 5 червня в Україні відновили внутрішні пасажирські авіаперевезення, а з 15 червня літаки почнуть літати за кордон. Також з 5 червня всі заклади громадського харчування можуть приймати відвідувачів як усередині приміщення, так і на літніх терасах. Міністерство охорони здоров’я опублікувало тимчасові правила роботи ресторанів і кавʼярень.
  • Від 10 червня також відбувся черговий етап послаблення — у МОЗ дозволили роботу санаторіїв, баз відпочинку та деяких культурних закладів. Відновили роботу і два КПВВ на Донбасі.