В Україні кількість хворих на коронавірус наближається до 28 тисяч, з них понад 3,5 тисячі — у Києві

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

В Україні за минулу добу підтвердили 394 нові випадки коронавірусу, одужали 217 людей, померли — 13.

Загальна кількість інфікованих — 27 856 осіб. Всього коронавірус побороли 12 412 пацієнтів, померли — 810.

Про це свідчать дані Центру громадського здоровʼя.

Лідерами за кількістю хворих залишаються Чернівецька область (3 729 випадків) і Київ (3 523).

У столиці за минулу добу коронавірус виявили у 33 людей, серед них — один медик. Одужали за минулу добу 37 киян. Двоє хворих померли. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Захворіли 20 жінок віком від 19 до 82 рокiв, 12 чоловікiв від 19 до 73 рокiв і девʼятирічний хлопчик. До лікарень столиці госпіталізували п’ять пацієнтів. Інші — на самоізоляції, під контролем медиків.

Найбільше випадків захворювання минулої доби виявили у Святошинському (7), Оболонському та Подільському (по 5 випадків) районах.

Усього коронавірус подолали 925 мешканців столиці. За увесь період пандемії від коронавірусу померли 79 людей.

  • 1 червня в Україні почався третій етап послаблення карантину. Почали відкривати спортивні комплекси, фітнес-центри та басейни. Крім того, запустили залізничні пасажирські перевезення міського, регіонального, далекого внутрішнього та міжобласного сполучення.
  • Із 5 червня в Україні відновили внутрішні пасажирські авіаперевезення, а з 15 червня літаки почнуть літати за кордон. Також з 5 червня всі заклади громадського харчування можуть приймати відвідувачів як усередині приміщення, так і на літніх терасах. Міністерство охорони здоров’я опублікувало тимчасові правила роботи ресторанів і кавʼярень.
  • До послаблення карантину станом на 8 червня не готові сім областей та Київ.