В Україні зросла кількість областей, що не готові до послаблення карантину

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

8 червня кількість регіонів в Україні, що не готові до другого етапу послаблення карантину, збільшилась до семи областей та Києва.

Про це свідчать дані МОЗ.

7 червня повідомляли про те, що до послаблення карантину не готові Київ та 4 області — Волинська, Львівська, Рівненська та Чернівецька.

Станом на 8 червня до них додалися Житомирська, Закарпатська та Чернігівська області. В усіх трьох регіонах поганий показник щодо інцидентності, тобто забагато нових випадків захворювання на коронавірус.

Зокрема, у місті Бровари, під Києвом, у дитсадку «Калинка» виявили COVID-19 у 9 дітей та 3 дорослих. До цього вони контактували із вихователькою, хворою на коронавірус. Двоє дітей госпіталізовані. Дитсадок «Калинка» закритий на обсервацію, всі працівники закладу та батьки вихованців, які з 1 червня відвідували садочок, перебувають на самоізоляції під контролем сімейних лікарів.

Перехід областей до другого етапу послаблення карантину можливий за 3 умов, визначених у МОЗ: низька інцидентність, низька завантаженість лікарень та високе охоплення тестуванням.

  • Мер Львова Андрій Садовий разом із головою Львівської ОДА Максимом Козицьким просять прем’єра Дениса Шмигаля послабити карантин в області.
  • В Україні за останню добу коронавірус підтвердили у 463 людей. Загальна кількість хворих — 27 462 особи. За добу 9 людей померли, а 141 пацієнт одужав.