Київ і чотири області не готові до послаблення карантину. МОЗ попередив про нову хвилю пандемії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Волинська, Чернівецька, Львівська, Рівненська області, а також Київ не готові до другого етапу послаблення карантину. Показники захворюваності на коронавірус в областях та столиці залишаються підвищеними.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоровʼя.

Вищевказані області й Київ не відповідають нормам показника інцидентності (кількість хворих на COVID-19 за сім днів на 100 тисяч осіб).

Міністерство охорони здоров'я України

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов під час брифінгу заявив, що є небезпека другої хвилі пандемії. За його словами, «війну з COVID-19 ми ще не виграли» і статистика заражень погіршується.

«Важливо не плутати пом’якшення з повним скасуванням карантинних заходів, бо цю війну з COVID-19 ми ще не виграли. Ви бачите статистику останніх днів, коли кількість захворілих більше 500 осіб на добу», — сказав Степанов.

  • В Україні за минулу добу підтвердили 485 нових випадків коронавірусу, одужали 242 людини, померли — 11. Загальна кількість інфікованих — 26 999 осіб.
  • У Києві за минулу добу, 6 червня, зафіксували 43 нових випадки зараження на коронавірус, а також дві смерті. Столиця посідає друге місце за кількістю хворих в Україні — 3 418 випадків.