Денісова звинуватила дитячого омбудсмена Кулебу в дискримінації гомосексуалів та вимагає вибачень

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Денісова звинуватила дитячого омбудсмена Кулебу в дискримінації гомосексуалів та вимагає вибачень

Соколовська Інна / УНІАН

Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової звинуватив Миколу Кулебу в мові ворожнечі стосовно гомосексуальних людей через публікацію, у якій дитячий омбудсмен прирівняв гомосексуалів до ґвалтівників.

Про це Офіс заявив у Facebook.

Зазначається, що у публікації уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби виявили порушення прав і свобод представників сексуальних меншин, чиї родини він порівняв з ґвалтівниками в контексті загроз сурогатного материнства.

«На переконання уповноваженого, вказане висловлювання стосовно представників ЛГБТІ-спільноти є проявом мови ворожнечі, адже сприяє посиленню упередженого ставлення до вказаної категорії громадян та порушує їхнє право на повагу до честі й гідності», — йдеться в повідомленні.

Офіс омбудсмена відзначив, що Конституція, низка міжнародних договорів та законодавство України забороняють дискримінацію та посягання на честь і гідність людей. Кулебу зобов’язали принести публічні вибачення за мову ворожнечі проти гомосексуалів. Надалі він має неухильно дотримуватися вимог антидискримінаційного законодавства.