Німеччина відмовила Онищенку в політичному притулку

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Німеччина відмовила Онищенку в політичному притулку

Scoop Dyga / Icon Sport

У Німеччині Федеральне відомство міграції і біженців відмовило українському ексдепутату Олександру Онищенку в наданні політичного притулку й закликало його негайно залишити країну. Про це повідомляє Deutsche Welle.

За інформацією адвоката, Онищенко оскаржив у суді міста Оснабрюк відмову в наданні притулку. Він також подав клопотання на дозвіл залишитися в Німеччині на період судового розгляду. Якщо Німеччина остаточно відмовиться надати ексдепутату політичний притулок, він може поїхати до Росії, громадянином якої він є — це підтвердив адвокат.

Це не перша відмова Німеччини Онищенку: 2 роки тому німецьке посольство в Мадриді відмовилося видати йому національну візу, з якою він міг би претендувати на вид на проживання в Німеччині.

Нагадаємо, 27 травня судді Вищого земельного суду Ольденбурга відмовили в екстрадиції Олександра Онищенка.

Що відбувається?

Колишній нардеп фігурує у справі про розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність з «Укргазвидобуванням» у грудні 2015 року. За версією слідства, у період з січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від продажу 1,6 млрд куб. м газу, внаслідок чого «Укргазвидобування» зазнало збитків на понад 740 млн грн. У схемі задіяні кілька десятків людей, зокрема, можливо, і мати колишнього депутата Інеса Кадирова.