У Німеччині затримали екснардепа Онищенка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Колишнього нардепа Олександра Онищенка затримали у Німеччині. Про це theБабелю повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

В САП додали, що Онищенка затримали 28 листопада. Наразі вирішується питання про його екстрадицію.

За даними проєкту «Радіо Свобода» «Схеми: Корупція в деталях», екснардепа затримали в місті Аахен за запитом Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За процедурою, далі німецький суд має винести рішення стосовно його подальшої екстрадиції в Україну, про що у запиті просили українські правоохоронці. Також суд має визначити Онищенку запобіжний захід на період розгляду цього питання. Дата засідання невідома. В очікуванні на призначення суду сам Онищенко перебуває під вартою.

Справа Онищенка

Колишній нардеп фігурує у справі про розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність з «Укргазвидобуванням» у грудні 2015 року. За версією слідства, у період з січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого «Укргазвидобування» зазнало збитків на понад 740 млн грн.