Німецька прокуратура попросила суд дозволити екстрадицію екснардепа Онищенка до України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Німецька прокуратура попросила суд дозволити екстрадувати колишнього нардепа Олександра Онищенка до України, де його підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів держкомпанії «Укргазвидобування». Про це повідомляє Deutsche Welle.

Клопотання про екстрадицію Онищенка прокуратура подала до Вищого земельного суду Ольденбурга після того, як вивчила подані адвокатами українця документи. Захист екснардепа наполягав на тому, що на батьківщині Онищенку загрожує смертельна небезпека, а кримінальна справа проти нього є політично мотивованою.

Прокуратура також подала до суду клопотання про подовження екстрадиційного арешту. У Вищому земельному суді Ольденбурга виданню повідомили, що питання подовження арешту вирішуватиметься, імовірно, наступного тижня. Крім того, у суді повідомили, що відхилили клопотання захисту Онищенка про відвід суддів через упередженість.

Справа Онищенка

Колишній нардеп фігурує у справі про розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність з «Укргазвидобуванням» у грудні 2015 року. За версією слідства, у період з січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від продажу 1,6 млрд куб. м газу, внаслідок чого «Укргазвидобування» зазнало збитків на понад 740 млн грн.