«Не водіться з російськими грошима». У МЗС відповіли на заяву ексканцлера Німеччини Шредера про українського посла

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Не водіться з російськими грошима». У МЗС відповіли на заяву ексканцлера Німеччини Шредера про українського посла

Olaf Kosinsky / Wikimedia

Заступник глави українського Міністерства закордонних справ Василь Бондар назвав «підлою» і «низькою» заяву ексканцлера Німеччини, а нині члена наглядової ради «Північного потоку — 2» Герхарда Шредера щодо українського посла.

Про це він написав у Facebook.

«Дуже підленько і низько як для ексканцлера Німеччини, але як кажуть, «з ким поведешся, від того й наберешся». Цей коментар Шредера — застереження для інших прихильників РФ в Європі: не водіться з російськими грошима. А нашого посла в образу не дамо», — наголосив Бондар.

Що сталося?

Шредер у випуску свого подкасту обізвав посла України в Німеччині Андрія Мельника «карликом».

«Не варто дратувати один одного санкціями. Я намагався вказати, що це справедливо і щодо Росії. Чому тоді чи то посол, чи то колишній міністр закордонних справ, якийсь карлик з України, мене критикує?» — запитує Шредер. «Посол, так», — підказала йому його речниця Бела Анда. «Так, так, якийсь карлик з України, якісь критичні... Це нікого не цікавить, навіть у Німеччині», — сказав Шредер, при цьому не називаючи імені українського посла.

Приводом для таких висловлювань стало інтервʼю Мельника берлінській газеті Tagesspiegel на початку травня, в якому український дипломат розкритикував заклики Шредера до зняття санкцій з Росії.

Ще раніше Мельник запропонував Шредеру парі, що Крим повернеться до складу України «ще за його життя».