Німеччина закликала Україну закрити сайт «Миротворець» після того, як туди потрапив екс-канцлер Шредер

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Німеччина закликала Україну закрити сайт «Миротворець» після того, як туди потрапив екс-канцлер Шредер

Olaf Kosinsky / Wikimedia

Міністерство закордонних справ Німеччини закликало владу України припинити діяльність сайту «Миротворець», повідомляє Deutsche Welle.

Таку заяву зробила речниця МЗС після того, як до бази «Миротворця» потрапив колишній канцлер Німеччини Ґергард Шредер. «Ми однозначно засуджуємо цей список. Ми раніше вже чітко пояснили нашу позицію українській стороні і закликали, щоб український уряд вжив заходів для закриття роботи цього сайту», — заявила речниця. У міністерстві також зазначили, що Київ пояснює подальшу роботу сайту тим, що він розміщений на закордонному сервері.

В інтервʼю виданню Aachener Nachrichten Шредер висловив думку, що анексію Криму доведеться колись визнати. Після цього його включили до бази «Миротворця» — за «спробу легалізації захоплення російськими окупантами українського Криму, виправдання збройної агресії РФ проти України».

  • У травні 2016 року посли ЄС і Німеччини вимагали від Києва закрити цей сайт після того, як на ньому оприлюднили списки журналістів, зокрема західних, які змушені були отримувати акредитацію від влади «ДНР» для роботи. Під час скандалу з оприлюдненням даних журналістів сайт оголосив про своє закриття, але згодом відновив роботу.